Αντλία Θερμότητας Αέρα-Νερού LG Therma-V χαμηλών και υψηλών θερμοκρασιών έως 80°C

Κλιματισμός, Θέρμανση, Αντλίες Θερμότητας, Λέβητες, Λαμπτήρες Led Η εταιρεία LG, ηγέτιδα εταιρεία στον κλιματισμό, κινείται σταθερά ανοδικά προς τον κλάδο της ενέργειας, με λύσεις οι οποίες συμπεριλαμβάνουν φωτισμό LED, φωτοβολταϊκα συστήματα καθώς και αντλίες θερμότητας αέρα-νερού. ΤοTherma-V, μια αντλία θερμότητας αέρα – νερού, αποτελεί ακόμη μία βασική καινοτομία της LG η οποία αξιοποιώντας τεχνολογία αιχμής, που βραβεύτηκε με Innovation Award στην AHR Expo του Las Vegas, είναι τέσσερις φορές πιο αποδοτικό σε σχέση με τις συμβατικές μονάδες θέρμανσης.

Η αντλία θερμότητας αέρα-νερού Therma-V προσφέρει μια οικονομική, φιλική προς το περιβάλλον λύση για την κεντρική θέρμανση. Λειτουργεί βάσει της αρχής της αντλίας θερμότητας. Η εξωτερική μονάδα αφαιρεί θερμότητα από τον εξωτερικό αέρα, και την μεταφέρει στην εσωτερική μονάδα, όπου χρησιμοποιείται για να παράγει ζεστό νερό σε θερμοκρασία μέχρι και 80°C. Αυτό το ζεστό νερό μπορεί έπειτα να οδηγηθεί σε θερμαντικά σώματα χαμηλών θερμοκρασιών (Jaga), σε σώματα βεβιασμένης κυκλοφορίας αέρα (fancoils), σε θερμαντικά σώματα panel (έπειτα από σωστή διαστασιολόγηση) είτε σε ενδοδαπέδια θέρμανση. Επίσης Τοποθετώντας ένα θερμοδοχείο (boiler), μπορούμε να έχουμε ζεστό νερό χρήσης (ΖΝΧ) σε συνδυασμό με τον ήλιο.

Κλιματισμός, Θέρμανση, Αντλίες Θερμότητας, Λέβητες, Λαμπτήρες Led

Ακόμη και σε συνθήκες χαμηλών εξωτερικών θερμοκρασιών η Therma-V παράγει δωρεάν ενέργεια από τον εξωτερικό αέρα με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Με την τεχνολογία Inverter της LG, η Therma-V μπορεί να έχει υψηλότερο επίπεδο απόδοσης έως και το εύρος των 4.1 με 4.5. Με άλλα λόγια, η κατανάλωση 1kW ηλεκτρικής ενέργειας από το ηλεκτρικό δίκτυο δίνει τη δυνατότητα παραγωγής περισσότερο από 4kW θερμικής ενέργειας. Ο αριθμός των kW θέρμανσης που παρέχεται ανά kW καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας ονομάζεται συντελεστής απόδοσης, ή COP.

Κλιματισμός, Θέρμανση, Αντλίες Θερμότητας, Λέβητες, Λαμπτήρες Led

Σε αντίθεση με τις συμβατικές αντλίες αέρα- νερού οι οποίες λειτουργούν μόνο ON/OFF, στις μονάδες inverter μόλις η επιθυμητή θερμο-κρασία επιτυγχάνεται ο συμπιεστής διαφοροποιεί την ταχύτητα συμπίεσης για να διατηρήσει την επιθυμητή θερμοκρασία με ελάχιστη διακύμανση και να εξασφαλιστεί η συνεχής άνεση και η εξοικονόμηση ενέργειας. Γι αυτόν λόγο αυτό στις μονάδες Inverter, δεν απαιτείται η τοποθέτηση δοχείου αδρανείας (buffer) για την συλλογή του παραγόμενου θερμού νερού.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Therma-V

Η αντλία θερμότητας αέρα-νερού Therma-V αποτελείται από την εξωτερική μονάδα η οποία περιλαμβάνει τα ψυκτικά μέρη του συστήματος, από την εσωτερική μονάδα η οποία περιλαμβάνει τα υδραυλικά μέρη και από τονηλεκτρονικό ελεγκτή ο οποίος ελέγχει όλες τις λειτουργίες του συστήματος και είναι πλήρη παραμετριοποιήσιμος προκειμένου το σύστημα να ρυθμιστή βάση τις εκάστοτε ανάγκες της εγκατάστασης.

Οι εξωτερική ψυκτική μονάδα έχει ένα μεγάλο εύρος λειτουργίας σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος. Στην θέρμανση μπορεί να δουλέψει με εξωτερικές θερμοκρασίες -20-30°C, ενώ στην Ψύξη από 5-48°C αντίστοιχα. Στην εσωτερική υδραυλική μονάδα περιλαμβάνονται και ένα ζευγάρι ηλεκτρικών αντιστάσεων (4, 6 ή 9kW) οι οποίες ενεργοποιούνται αυτόματα από την μονάδα σε περιπτώσεις βλάβης της ψυκτικής μονάδας ή όταν η ζήτηση σε ζεστό νερό δεν μπορεί να παραδοθεί τάχιστα από την αντλία θερμότητας.

Κλιματισμός, Θέρμανση, Αντλίες Θερμότητας, Λέβητες, Λαμπτήρες Led

LG Therma-V V2 Injection

Κλιματισμός, Θέρμανση, Αντλίες Θερμότητας, Λέβητες, Λαμπτήρες Led Ένα νέο τεχνολογικό επίτευγμα από την LG που βραβεύτηκε με Innovation Award στην AHR Expo του Las Vegas είναι η τεχνολογία V2 Injection. Χρησιμοποιώντας δύο σταδίων περιστροφικό συμπιεστή και το διαχωρισμό των φάσεων, αντί για ένα συμβατικό ενός σταδίου συμπιεστή, η τεχνολογία V2 Injection αυξάνει σημαντικά την ικανότητα θέρμανσης της μονάδας. Αυτό σημαίνει ότι η αντλία διατηρεί το 100% της ικανότητας θέρμανσης του συστήματος σε χαμηλές θερμοκρασίες -15 °C, χωρίς την ανάγκη για ένα εφεδρικό σύστημα θέρμανσης.


Κλιματισμός, Θέρμανση, Αντλίες Θερμότητας, Λέβητες, Λαμπτήρες Led