Συστήματα VRF

Η LG με μεγάλη χαρά παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό ένα σύστημα κεντρικού κλιματισμού που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα: πολλαπλασιάζοντας τα οφέλη στην οικονομία, στην ενεργειακή απόδοση και στις επιδόσεις, ο νέος ηγέτης στα συστήματα κλιματισμού VRF (Variable Refrigerant Flow) 4ης γενιάς, το Multi V IV, ήρθε για να θέσει τον πύχη ψηλά σε πολλαπλά επίπεδα!

Αξιοποιώντας τις αποκλειστικές τεχνολογίες αιχμής της LG, το Multi V IV 4ης γενιάς, έρχεται να προστεθεί στην επιτυχημένη σειρά των προϊόντων Multi V, προσφέροντας κορυφαία ενεργειακή απόδοση και εξοικονόμηση σημαντικού μέρους από το κόστος λειτουργίας του συστήματος κλιματισμού.

Δείτε κι εσείς, πως οι κορυφαίες λειτουργίες του Multi V IV αλλάζουν όλα όσα γνωρίζατε για τα κλιματιστικά!

 • Με τη νέα λειτουργία Smart Control, μέσω μιας ειδικής εφαρμογής για smartphones, τώρα μπορείτε να έχετε πλήρη έλεγχο της λειτουργίας του κλιματιστικού σας από απόσταση.
 • Το Multi V IV λειτουργεί καλύτερα από ότι προβλέπουν οι τρέχουσες προδιαγραφές –επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται, πραγματικά, για την τέταρτη γενιά των συστημάτων τεχνολογίας VRF– με τις τέσσερεις αποκλειστικές τεχνολογίες της LG:
  • Την έξυπνη επιστροφή λαδιού (Smart Oil Return)
  • Τη λειτουργία του συμπιεστή HiPOR (TM) (High Pressure Oil Return)
  • Τον έλεγχο ενεργής ποσότητας (Active Refrigerant Control) και
  • Τη μεταβλητή διαδρομή ψυκτικού μέσου (Variable Heat Exchange Path).

Χάρη στις τέσσερεις αυτές αποκλειστικές τεχνολογίες της LG, λύνεται το πρόβλημα απωλειών ενέργειας στη μονάδα του συμπιεστή, επιτυγχάνοντας ESEER 7,9: τον υψηλότερο εποχικό συντελεστή απόδοσης της αγοράς!

Συστήματα VRF, Επαγγελματικός Κλιματισμός, Θέρμανση, Αντλίες Θερμότητας, Λέβητες, Λαμπτήρες Led, Αντιπρόσωπος LG στα Χανιά

Και φυσικά, οι κορυφαίες λειτουργίες του Multi V IV δεν σταματούν εδώ.

Κορυφαία ενεργειακή απόδοση και ασύγκριτη οικονομία

 • Ο ονομαστικός συντελεστής απόδοσης στην ψύξη (EER) του Multi V IV μπορεί να φθάσει στο 5.2, ο οποίος αποτελεί το μεγαλύτερο βαθμό στην παγκόσμια αγορά των συστημάτων VRF.
 • Η σειρά Multi V IV, μειώνοντας αποτελεσματικά την απώλεια ενέργειας, εξασφαλίζει μέχρι και 30% μεγαλύτερη οικονομία σε σχέση με τα συστήματα VRF 3ης γενιάς Multi V III.
 • Χάρη στην τεχνολογία HiPOR (TM), η επιστροφή του λαδιού στον συμπιεστή γίνεται υπό υψηλή πίεση, μειώνοντας έτσι τις απώλειες ενέργειας και αυξάνοντας την αποδοτικότητα του συμπιεστή στα μερικά φορτία (όταν δηλαδή δεν ζητείται η μέγιστη απόδοση απο τη μονάδα) έως και 33%!
 • Ο μηχανισμός Active Refrigerant Control ρυθμίζει την ποσότητα του ψυκτικού υγρού που είναι αναγκαία, προσθέτοντας άλλο ένα 3% στη βελτίωση της απόδοσης.
 • Και με τις λειτουργίες Smart Oil Return (που παρακολουθεί την ποσότητα του λαδιού του συμπιεστή σε πραγματικό χρόνο και κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις όταν κριθεί απαραίτητο) και Variable Heat Exchange Path (που μεταβάλλει αυτόματα και ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας τη διαδρομή που ακολουθεί το ψυκτικό μέσο στον εναλλάκτη θερμότητας της εξωτερικής μονάδας) εξασφαλίζεται ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

Συστήματα VRF, Επαγγελματικός Κλιματισμός, Θέρμανση, Αντλίες Θερμότητας, Λέβητες, Λαμπτήρες Led, Αντιπρόσωπος LG στα Χανιά

Εξαιρετικές επιδόσεις ψύξης/θέρμανσης

 • Όσον αφορά την ψύξη, η περιοχή λειτουργίας έχει αυξηθεί από τους -5 στους -10 βαθμούς Κελσίου. Έτσι, η σειρά Multi V IV αποτελεί την ιδανική λύση για εφαρμογές όπου απαιτούνται χαμηλές θερμοκρασίες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
 • Ο μηχανισμός συνεχούς θέρμανσης μειώνει το χρόνο απόψυξης ενώ παράλληλα οι εσωτερικές μονάδες συνεχίζουν να λειτουργούν σε θέρμανση, ενώ η τεχνολογία Vapor Injection στον συμπιεστή βελτιώνει την απόδοση της θέρμανσης έως και 27% στις χαμηλές θερμοκρασίες τους χειμερινούς μήνες.
 • Η τεχνολογία Snowdrift Detection της LG, δίνει την εντολή να λειτουργήσει ο ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας προκειμένου να αποφευχθεί η συγκέντρωση μεγάλης ποσότητας χιονιού επάνω στη μονάδα.

Και σα να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, σημειώστε πως το Multi V IV μπορεί να συνδεθεί σε κύκλωμα σωληνώσεων συνολικού μήκους έως και 1.000 μέτρων, ενώ το μικρό βάρος των εξωτερικών μονάδων κάνει την εγκατάσταση του συστήματος ακόμη πιο εύκολη και οικονομική!

Life's πολλαπλά Good με το Multi V IV της LG

Συστήματα VRF - Πολυδιαιρούμενο Σύστημα MULTI